W specjalnych strefach podzielonych na sektory dedykowane produktom suchym oraz świeżym, klienci sklepów Carrefour mogą już znaleźć w pełni wartościowe towary mające krótki termin ważności, w cenach obniżonych nawet o 90 procent. We wszystkich hiper-i supermarketach Carrefour rusza w nowej odsłonie z akcją „STOP Marnowaniu Żywności”, która jest elementem szerszej inicjatywy ogólnopolskiego programu „STOP Marnotrawstwu” zachęcającego do przeciwdziałania marnowaniu zasobów naszej planety.
Carrefour rozpoczął w Warszawie testy odbioru butelek zwrotnych bez paragonów. Klienci, którzy przyniosą ze sobą butelki zwrotne do sklepu przy ul. Modzelewskiego, otrzymają zwrot pełnej kaucji w postaci e-bonu, którym od raz będą mogli zapłacić za kolejne zakupy. Rozwiązanie to pozwoli na pobudzenie obiegu opakowań zwrotnych oraz znacząco wpłynie na zmniejszenie ilości generowanych odpadów szklanych i produkowanych w Polsce butelek.
Wszystkich zainteresowanych podjęciem współpracy franczyzowej z Carrefour Polska zapraszamy w dniach 15-17 października 2020 do odwiedzenia naszego stoiska na Targach Franczyza, w Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie.
Czekamy na Państwa w godzinach 10-17 w czwartek i piątek (15-16 października) oraz w godzinach 10-15 w sobotę (17 października)
18 czerwca br. odbyło się 5. posiedzenie Koalicji na rzecz rozwoju rynku żywności BIO, którego celem było podsumowanie działań w ostatnim półroczu, szczególnie w odniesieniu do pandemii koronawirusa, przyjęcie nowych Koalicjantów oraz zaplanowanie dalszych wspólnych działań.
Fundacja Carrefour włącza się w pomoc dla polskich szpitali, poprzez akcję Caritas Polska #WdzieczniMedykom, wpłacając kwotę ponad 1,3 miliona złotych na zakup respiratorów i środków ochrony osobistej dla lekarzy. Z myślą o bieżących potrzebach personelu medycznego, dodatkowo, Carrefour Polska wesprze 41 szpitali zakaźnych w wybranych miastach Polski przekazując produkty spożywcze i higieniczne na potrzeby ich personelu. Na ten cel Carrefour Polska przeznaczy 650 tysięcy złotych.
Carrefour Polska to omnikanałowa sieć handlowa, pod szyldem której działa w Polsce ponad 900 sklepów w 6 formatach: hipermarketów, supermarketów, sklepów hurtowo-dyskontowych, osiedlowych i specjalistycznych oraz sklepu internetowego. Ponadto, Carrefour jest zarządcą 45 centrów i pasaży handlowych oraz 43 stacji paliw.
Carrefour, chcąc zapewnić swoim klientom najwyższy komfort konsumpcji, dąży do uzyskania pozycji światowego lidera transformacji żywieniowej. Firma, widząc rosnącą wiedzę i oczekiwania swoich klientów w zakresie zdrowego odżywiania i zbilansowanej diety, pragnie zagwarantować konsumentom stały dostęp do produktów spożywczych wysokiej jakości i w przystępnych cenach.
Polityka biznesu odpowiedzialnego społecznie,
realizowana przez Carrefour, opiera się na trzech filarach:
wsparciu dla partnerów firmy, ochronie bioróżnorodności
oraz zwalczaniu wszelkich form marnotrawstwa.
Carrefour oferuje różne modele współpracy, które są dopasowane
do potrzeb i możliwości franczyzobiorcy. Pierwsze sklepy franczyzowe
w Polsce otwarto w 2009 roku. W 2016 roku było ich już ponad 600.
Carrefour Polska zarządza siecią 45 obiektów - galerii, centrów
i pasaży handlowych, które są zlokalizowane w dużych i średnich miastach.
Nasi specjaliści zajmują się również ich rozwojem, komercjalizacją i marketingiem.
Tworzymy blisko 16 000 miejsc pracy dla przedstawicieli 120 zawodów.
W kontaktach z klientami i pracownikami cechuje nas otwartość.
I choć wszyscy w Carrefour mamy różne doświadczenia
i kompetencje, łączy nas jedno - pasja do handlu.