„Z miłości do smaku” to dwujęzyczna książka kucharsko-lifestylowa, w której na ponad 200 stronach zaprezentowano inspirujące przepisy na ponad 50 smacznych i zdrowych potraw nowoczesnej kuchni polsko-francuskiej. Element kulinarny książki został wzbogacony o ciekawostki związane z kulturą polską i francuską, w tym sztuką stołu, językiem czy wspólnym ucztowaniem, a także o rozmowy na temat zdrowego stylu życia przeprowadzone z autorytetami świata nauki, sportu i biznesu.
Spotkanie promujące książkę było okazją do dyskusji nie tylko o podobieństwach i różnicach kuchni polskiej i francuskiej, lecz także o zdrowym stylu życia oraz sposobach na dobre samopoczucie.
Wydarzenie uświetnił swoją przemową Ambasador Francji w Polsce, Pierre Lévy, a następnie rozpoczęła się dyskusja, którą poprowadziła znana prezenterka telewizyjna, Agata Konarska. Wzięli w niej udział goście specjalni wydarzenia - Pierre Gagnaire, szef kuchni nagrodzony aż 3 prestiżowymi gwiazdkami Michelin, David Gaboriaud, ambasador marki „Jakość z Natury”, Stanislas Pierret, Dyrektor Instytut Francuskiego i Radca Kulturalny ds. Współpracy Ambasady Francji, a także Guillaume de Colonges, Prezes Carrefour Polska, który zaprezentował zebranym gościom ideę projektu.
W spotkaniu uczestniczyło również wiele osób, które przyczyniły się do powstania książki. Obecni byli m.in. Czesław Lang, wybitny polski kolarz i organizator wyścigu Tour de Pologne, Stephane Antiga, były trener reprezentacji polski siatkarzy i dyrektor generalny projektu French Touch czy Maciej Majewski oraz Paweł Anders, szefowie kuchni znanych restauracji należących do Grupy Orbis. Wydarzenie zakończył wyjątkowy pokaz livecooking w wykonaniu autorów dań z książki Carrefour - Davida Gaboriaud oraz Joanny Drzazgi, do których dołączył Pierre Gagnaire.