Pierwszą atrakcją była wizyta w fabryce Tago, która produkuje dla marek własnych Carrefour ciastka, wafle, biszkopty i inne słodkości. W ramach wizyty odbyła się degustacja oraz zwiedzanie obiektu.
Następnie goście uczestniczyli w prezentacji dotyczącej marek własnych Carrefour oraz wprowadzanego właśnie w Polsce Uproszczonego Systemu Znakowania Wartością Odżywczą SENS. Inicjatywa ta ułatwia konsumentom wybór produktów, dopasowanych do zdrowej i zbilansowanej diety. Polska jest pierwszym krajem Grupy Carrefour, który wprowadził to innowacyjne rozwiązanie.
Główną atrakcją wieczoru była BITWA NA SMAKI! Uczestnicy rywalizowali w dwóch grupach pod wodzą utalentowanych kucharzy:
Davida Gaboriaud - ambasadora produktów „Jakość z Natury”, współautora książki "Z miłości do smaku", autora programu "David w Europie„, emitowanego w telewizji Kuchnia +,
Janka Paszkowskiego - młodego, zdolnego finalisty I edycji programu Masterchef Polska.
Przy przygotowaniu dań nasi kucharze użyli produktów z nowej gamy marki własnej i „Jakość z Natury”.
Program „Talenty Carrefour” doskonale wpisuje się w nasze działania z zakresu wspierania różnorodności. Dzięki niemu wspieramy realizacje pasji i zainteresowań naszych pracowników. Doceniamy ich kompetencje i kwalifikacje, niezależnie od ich wieku, płci, miejsca zamieszkania, czy zainteresowań. Tworzymy miejsca pracy zarówno dla tych, którzy w handlu stawiają pierwsze kroki, jak i dla tych, którzy mają bogate doświadczenie. Proponujemy ścieżki kariery odpowiadające kompetencjom, zainteresowaniom oraz mobilności geograficznej.